אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> עלו נ' סלקום ישראל בע"מ

עלו נ' סלקום ישראל בע"מ

תאריך פרסום : 15/09/2011 | גרסת הדפסה

תא"ק
בית משפט השלום עכו
14633-09-11
11/09/2011
בפני השופט:
אורי אוחיון

- נגד -
התובע:
סאלח עלו
הנתבע:
1. סלקום ישראל בע"מ
2. היועץ המשפטי לממשלה

החלטה

ביום 16.6.11 הגיש המבקש תביעה נגד המשיבה, בגין הפרת חוזה שכירות שנחתם בין הצדדים ביום 16.1.95. סכום התביעה עומד על הסך של 788,171 ₪.

התובע מבקש לחייב הנתבעת בשל אי תשלום דמי שכירות לשנים 2004 עד 2008 כולל, תשלום חשמל שלא שולם בידי הנתבעת, תשלומי ארנונה, נזק לעסק המסעדה של התובע, ותשלום דמי שימוש ראויים בשל קרקע.

התובע השכיר לנתבעת מבנה בעוספיה השייך לתובע.

טענת המבקש היא שאין ביכולתו לשלם את כספי האגרה שבתיק תביעה זה.

המבקש עקב מעורבותו בתיק תביעה זה מול המשיבה, נקלע לקשיים כלכליים.

נפתחו כנגד המבקש הליכי הוצל"פ רבים, עד אשר הגיש בקשה לפשיטת רגל וכינוס נכסים במסגרת תיק 497-00-00, תיק כנ"ר 10092, בבית משפט השלום שבחיפה.

על כן, המבקש מבקש לפטור אותו מתשלום אגרה בתיק זה, לפי תקנה 14 לתקנות בתי המשפט (אגרות).

המבקש לא צרף תצהיר התומך בבקשה למתן פטור מאגרה על אף הרישום בבקשה לפיה צורף תצהיר לבקשה.

אין בפני פרטים על יכולת התובע, אין בפני רשימה של תיקי הוצאה לפועל ומתי נפתחו נגדו תיקים אלה. הפנייה לפש"ר נעשתה בידי התובע בשנת 2000 לפני למעלה מעשר שנים, על כן בוודאי מדובר בחובות שנוצרו לחייב לפני כן, שלכאורה אינם קשורים לחובות דמי שכירות משנת 2004 ואילך.

אין טענה בפי המבקש שקיבל צו הפטר בהליך של פש"ר או כי הליך הפש"ר עדיין תקף.

מעבר לאמור חלק הארי של התביעה הוא בשל נזק, כך קשה לראות כיצד הנזק של ירידה בהכנסות המסעדה קשורים לאי תשלום דמי שכירות או השכרת הנכס לנתבעת. התביעה לתשלום עבור דמי שימוש בדירות הקרקע אינה מבוססת בכתב התביעה. הטענה לפיה הנתבעת השתמשה בחשמל ולא שלמה עבורו סכום של למעלה מ100,000 ₪ אינה מבוססת כך אין אישור של חברת החשמל לגבי חוב כלשהו, המיוחס לנתבעת. צירוף שוברי תשלום חשמל אין בו כדי לבסס התביעה האמורה.

מרבית התביעה לאור האמור חלשה.

על פי תקנה 14(ג) לתקנות בית המשפט (אגרות), תשס"ז-2007 קובעת כי פטור מאגרה יינתן לתובע בהתקיים שני תנאים מצטברים: חוסר יכולת כלכלית של המבקש לשלם את האגרה; התרשמות בימ"ש כי ההליך מגלה עילה.

אין בפני הוכחת יכולתה של המבקשת, בהתאם לתקנה 14(א), כאשר תצהיר לא יכול לבוא במקום הוכחת יכולתו, רכושו, הכנסותיו והוצאותיו של המבקש.

לאור האמור, מדובר בבקשה כללית של חוסר יכולת של ניתן לקבלה, ועל כן, אני דוחה הבקשה לפטור מאגרה.

ההחלטה ניתנה בהעדר, להעביר העתקה לצדדים.

ניתנה היום, י"ב אלול תשע"א, 11 ספטמבר 2011, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ